Gizlilik Politikası

Veri Denetleyicisi | Sahibi: Bambulabs Yazılım A.Ş. – Türkiye

İşbu gizlilik politikası (“Gizlilik Politikası”), www.finedinemenu.com sitesi dahil BAMBULABS YAZILIM A.Ş. (topluca “Bambulabs,” “biz”) tarafından işletilen, denetlenen veya ona bağlı olan internet sitelerinin, uygulamaların ve online hizmetlerin (“Hizmetler”) sizin tarafınızdan kullanılması neticesinde elde ettiğimiz bilgileri ve Kişisel Verileri nasıl topladığımızı, kullandığımızı ve paylaştığımızı açıklamaktadır. İşbu Gizlilik Politikası yalnızca Hizmetler aracılığıyla ve sizin Bambulabs ile doğrudan yaptığınız haberleşmeler neticesinde toplanan  bilgileri ve Kişisel Verileri kapsamaktadır ve başka bir web sitesinde, uygulamada topladığımız veya Hizmetleri kullanmaksızın bizi telefonla aradığınız, bize yazdığınız veya başka bir yolla bizimle bağlantı kurduğunuz durumlar dahil olmak üzere başka biçimlerde topladığımız hiçbir bilgiyi kapsamamaktadır (aksi açıkça belirtilmedikçe). Hizmetleri kullanmak suretiyle size ait bilgilerin ve Kişisel Verilerin bu şekilde kullanılmasına onay vermiş ve işbu Gizlilik Politikasının koşullarını kabul etmiş oluyorsunuz.

Kişisel Verilerinizi yalnızca verilerin korunmasını ve gizliliği düzenleyen ilgili kanunlara uygun şekilde işleyeceğiz. Birleşik Krallık ve AB veri koruma mevzuatının amaçları bakımından veri denetleyicisi BAMBULABS YAZILIM A.Ş.’dir (Türkiye).

OTOMATİK OLARAK TOPLADIĞIMIZ BİLGİLER

Biz ve üçüncü şahıs hizmet sağlayıcılarımız (içerik, reklam ve analitik veri sağlayan üçüncü şahıslar dahil) Hizmetlerle bağlantı kurduğunuz anda cihazınızdan veya web tarayıcınızdan otomatik olarak bazı bilgileri toplayabilir; bunun amacı kullanıcılarımızın Hizmetleri nasıl kullandığını anlamamıza yardımcı olmak ve size reklam yönlendirmektir (söz konusu bilgiler işbu Gizlilik Politikasında topluca “Kullanım Verileri” olarak geçmektedir). Örneğin Hizmetleri her ziyaret ettiğinizde, biz ve üçüncü şahıs hizmet sağlayıcılarımız IP adresiniz, mobil cihazınızın tanımlayıcısı veya diğer benzer tanımlayıcılar, tarayıcınızın ve bilgisayarınızın tipi, erişim saatiniz, geldiğiniz web sayfası, daha sonra gittiğiniz URL, ziyaretiniz sırasında girdiğiniz web sayfası (sayfaları) ve Hizmetler üzerinde yer alan içerikle veya reklamlarla kurduğunuz etkileşim gibi bilgileri otomatikman toplayabilir.

VERMEYİ TERCİH ETTİĞİNİZ BİLGİLER

Kim olduğunuzu bize söylemeden veya başkasının sizi kesinlikle tanımasını sağlayabilecek hiçbir bilgiyi açıklamadan Hizmetleri ziyaret edebilirsiniz (söz konusu bilgiler işbu Gizlilik Politikasında “Kişisel Veriler” olarak geçmektedir). Bununla birlikte Hizmetlerin bir üyesi olmak için kayıt yaptırmayı arzu ediyorsanız bazı Kişisel Verileri (örneğin isminiz, adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız ve işinizle ilgili bilgiler) finansal bilgileri ve kredi kartı bilgilerini vermeniz gerekmektedir ve ayrıca bir kullanıcı ismi ve şifre belirlemeniz zorunludur. Kişisel Verilerinizi, ürün ve hizmetlere yönelik taleplerinizi yerine getirmek, Hizmetlerimizi geliştirmek, muhtelif zamanlarda onayınızı alarak kendimiz, ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında sizinle görüşmek amacıyla ve işbu Gizlilik Politikasında açıklanan başka şekillerde kullanıyoruz. Kullanım Verileri, demografik veriler ve kime ait olduğu bilinmeyen Kişisel Veriler dahil olmak üzere, topladığımız ve Kişisel Veri kategorisine girmeyen tüm bilgileri “Kişisel Olmayan Veriler” olarak adlandırıyoruz. Kişisel Olmayan Verileri Kişisel Verilerle birleştirdiğimiz takdirde, birleştirmiş olduğumuz bilgileri işbu Gizlilik Politikası kapsamında Kişisel Veriler olarak değerlendireceğiz.

Fotoğraflar, açıklamalar, tescilli logolar, ikonlar, broşürler, reklam panoları, görsel materyaller veya tanıtım materyalleri (işbu Gizlilik Politikasında topluca “Kullanıcı İçeriği” olarak geçmektedir) sunmayı da tercih edebilirsiniz. Kişisel Veriler, Kişisel Olmayan Veriler ve Kullanıcı İçeriği işbu Gizlilik Politikasında topluca “Kullanıcı Bilgileri” olarak adlandırılmıştır.

ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARDAN ALINAN BİLGİLER

Üçüncü şahıslardan (örneğin teknik, ödeme ve teslimat hizmetleri(ni) tedarik eden alt-yükleniciler, reklam ağları, analitik veri sağlayıcılar, arama bilgisi sağlayıcıları gibi) onlarla yaptığınız anlaşmalara bağlı olarak sizin hakkınızda bilgi alabiliriz.

İŞLEM BİLGİLERİ

Hizmetlerimizi kullanarak sipariş aldığınızda işlem tarihi, saati ve tutarı, satıcının (sizin) bulunduğu yer ve satıcı hakkında açıklama, işlemi hatırla(t)mak için seçtiğiniz herhangi bir fotoğraf ve  müşterinin ismi dahil olmak üzere işleme dair bilgileri toplayabiliriz.

BİLGİLERİ NASIL KULLANIYORUZ?

Kullanım Verileri, Kişisel Veriler ve Kullanıcı İçeriği dahil olmak üzere topladığımız bilgileri aşağıdaki amaçlarla kullanabiliriz:

  1. Hizmetlerimizi kullanmanıza imkan vermek, bir hesap veya profil oluşturmak, Hizmetlerimiz aracılığıyla verdiğiniz bilgileri işlemek (e-posta adresinizin aktif ve geçerli olduğunu doğrulamak dahil) ve alışverişlerinizi işlemden geçirmek;
  2. müşteriye yönelik hizmet ve özen kapsamında örneğin sorularınıza, şikayetlerinize veya yorumlarına cevap vermek, anket göndermek (onayınızı alarak) ve ankete verdiğiniz cevapları işlemek;
  3. istediğiniz bilgi, ürün veya hizmetleri size temin etmek;
  4. onayınızı alarak, bizim ve üçüncü şahıs ortaklarımızın sunduğu özel fırsatlar dahil daha sonra ilginizi çekeceğini düşündüğümüz bilgi, ürün veya hizmetleri size temin etmek;
  5. bizim ve üçüncü şahısların Hizmetler üzerinde ve diğer online platformlarda gösterdiği içerikleri, önerileri ve reklamları size uyarlamak;
  6. Hizmetlerimizi geliştirmek gibi kurum içi ticari amaçlarla; yarışma, çekiliş ve promosyon organize etmek ve gerçekleştirmek;
  7. idari duyuruları ve kendi takdirimize bağlı olarak, Gizlilik Politikamızda, Kullanım Koşullarımızda veya diğer herhangi bir politikamızda yapılan değişiklikleri size iletmek.

Bambulabs pazarlama veya tanıtım amacıyla, gizli veya özel mülkiyete konu bilgiler haricinde, Kullanıcı İçeriğinin ve/veya müşteri logolarının ekran resimlerini kullanma hakkını saklı tutar.

ÇEREZLER/İZLEME

Ayrıca çerezler, web işaretçileri ve diğer otomatik yollar aracılığıyla online toplanan bilgileri (i) web sitelerimize ve uygulamalarımıza yaptığınız ziyaretleri kişiselleştirmek; (ii) ilgi alanlarınıza ve web sitelerimizi ve uygulamalarımızı gezinme şeklinize göre düzenlenmiş içerikleri (reklam dahil) göndermek ve (iii) işlerimizi yönetmek gibi amaçlarla kullanıyoruz. Hakkınızda otomatik yöntemlerle topladığımız verilere ilginizi çekebilecek içerikleri ilave edebiliriz.

Birçok tarayıcı başlangıçta çerezleri kabul edecek şekilde yapılandırılmıştır. Tarayıcınızı çerezleri reddedecek veya bir çerez gönderildiğinde bildirimde bulunacak şekilde yeniden ayarlayabilirsiniz; ancak çerezleri reddettiğiniz takdirde Hizmetlere, Hizmetlerden tam anlamıyla yararlanacak şekilde erişim sağlayamazsınız.

Çerezler ve nasıl çalıştıkları, bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda hangi çerezlerin kurulu olduğu ve çerezleri yönetme ve silme konusunda daha fazla bilgiyi http://www.allaboutcookies.org adresinde bulabilirsiniz.

BİLGİ PAYLAŞIM UYGULAMASI

Kullanıcı Bilgilerinizi işbu Gizlilik Politikasında öngörülen durumlar haricinde satmayacağız, başkalarıyla paylaşmayacağız veya diğer yollarla üçüncü şahıslara dağıtmayacağız. Kullanıcı Bilgilerinizi, söz konusu Bilgileri işbu Gizlilik Politikasına göre muameleden geçirmeyi kabul eden dünya genelindeki diğer Bambulabs İştiraklerine açıklayabiliriz.

Hizmet Sağlayıcılar. Muhtelif zamanlarda bize hizmet sunan üçüncü şahıslarla ilişki kurabiliriz (analiz şirketleri, reklam verenler ve reklam acenteleri ve veri yönetimi ve depolama hizmetleri veya kredi kartı işleme hizmetleri, çekiliş ve yarışma ödüllerinin dağıtılması hizmetleri sunan firmalar gibi). Bu durumlarda Kullanıcı Bilgilerini hizmet sağlayıcıların söz konusu hizmetleri yerine getirebilmesi için kendilerine açıklıyoruz. Bu hizmet sağlayıcılara, Kullanıcı Bilgilerinizi sadece bize hizmet sunabilmeleri için gerekli olduğu ölçüde kullanma izin verilmiştir. Kullanıcı Bilgilerinizi korumak amacıyla bizim verdiğimiz kesin talimatları izlemeleri ve uygun güvenlik tedbirlerine uymaları zorunludur.

Kullanıcı Bilgilerini (1) mahkeme celplerine, mahkeme emirlerine veya yasal sürece riayet etmek ya da kanuni haklarımızı  tesis etmek, korumak veya uygulamak ve hukuki taleplere karşı savunma yapmak için gerekiyorsa; (2) yasadışı faaliyetleri, dolandırıcılığı veya can veya mal güvenliğine yönelik muhtemel tehdit oluşturan olayları araştırmak, engellemek veya bu olaylara karşı tedbir almak için gerekli olduğunu düşünüyorsak; (3) Hizmetlerin altyapısının veya genel olarak internetin kötüye kullanılmasını içeren olayları (büyük miktarlarda istenmeyen e-posta gönderme, hizmet aksatma amaçlı saldırılar veya bilgi güvenliğini tehlikeye atma girişimler gibi) araştırmak, engellemek veya bu olaylara karşı tedbir almak için gerekli olduğunu düşünüyorsak; (4) kanuni haklarımızı veya mallarımızı, hizmetlerimizi veya bu hizmetlerin kullanıcılarını ya da diğer herhangi bir kişiyi korumak ve savunmak ve kullanıcılarımızın veya halkın sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla, ve (5) ana şirketimizle, bağlı ortaklıklarımızla, ortak girişimlerimizle ya da bizimle müşterek hakimiyete tabi olan diğer şirketlerle (bu durumda söz konusu şirketlerin işbu Gizlilik Politikasına uymalarını isteriz), paylaşma hakkını saklı tutuyoruz ve siz söz konusu  durumlarda bu paylaşımları yapmamız için bize açıkça yetki veriyorsunuz.

Kurumsal bir değişim geçirdiğimiz takdirde (bir durum tespiti (due diligence)) sürecinde yapılabilecek olanlar dahil olmak fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere; devralma yoluyla birleşme, başka bir şirket tarafından iktisap edilme, iflas veya varlıklarımızın tamamının veya bir kısmının satılması gibi) Kullanıcı Bilgileriniz muhtemelen devredilen varlıkların arasında yer alacaktır. Kullanıcı Bilgilerinizi vermek suretiyle, söz konusu durumlarda sizden ayrıca onay almadan bu Bilgileri devredebileceğimizi kabul etmiş oluyorsunuz. Kullanıcı Bilgileriniz devredilip farklı bir Gizlilik Politikasına tabi olmadan önce size haber vereceğiz.

MESAJ LİSTELERİNDEN ÇIKMAK

Bizimle kuracağınız iletişimi yönetme fırsatını size sunuyoruz. Kullanıcılar, bir veya daha çok bültene abone olduktan ve bizim veya üçüncü şahıs ortaklarımızın pazarlama ve tanıtım mesajları göndermek üzere yaptıkları bir veya daha çok teklifi seçtikten sonra dahi, [email protected] adresine mail atarak bu tercihlerini değiştirip abonelikten çıkabilirler. Üçüncü şahısların gönderdiği, ve sizin Hizmetler aracılığıyla onay verdiğiniz bir bültenden veya pazarlama konulu diğer e-posta listelerinden çıkmak istiyorsanız bunu, ilgili üçüncü şahısla bağlantı kurmak suretiyle yapmanız  gerektiğini belirtmek istiyoruz. Pazarlama amaçlı e-posta listelerinden çıksanız dahi size Hizmetlerle ilgili olanlar dahil olmak üzere işlemsel ve idari e-postaları, hizmet duyurularını, işbu Gizlilik Politikasında veya Hizmetleri düzenleyen diğer politikalarda yapılan değişikliklere dair bildirimleri gönderme ve sipariş vermiş olduğunuz herhangi bir ürün veya hizmetle ilgili olarak sizinle temas kurma hakkını saklı tutuyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN DEĞİŞTİRİLMESİ VE SİLİNMESİ

Sizin hakkınızda elimizde bulunan bilgilere erişebilirsiniz. Bu hakkı kullanmayı arzu ediyorsanız aşağıdaki Bize Ulaşın maddesinde belirtilen adresten bizimle temas kurunuz.  Gizliliğinizin korunmasına ve güvenliğinizin sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla bilgilere erişme imkanını size vermeden önce kimliğinizi doğrulamaya dönük önlemler alacağız. Önceden bize verdiğiniz herhangi bir Kişisel Veriyi güncellemek, düzeltmek, değiştirmek veya veritabanımızdan silmek istiyorsanız profilinize girip onu güncelleyerek bu isteğinizi bize iletiniz. Bazı bilgileri sildiğiniz takdirde, gelecekte, bu bilgileri tekrar vermeden hizmetler için sipariş veremeyebilirsiniz. Talebinizi mümkün olan en kısa sürede yerine getireceğiz. Ayrıca kanunen bunu yapmamızın gerektiği her durumda Kişisel Verileri veritabanımızda bulundurmaya devam edeceğiz.

Kayıt tutmak amacıyla ve/veya Kişisel Verilerinizin değiştirilmesini veya silinmesini talep etmeden önce başladığınız herhangi bir işlemi tamamlamak amacıyla (örneğin bir promosyona katıldığınızda, verdiğiniz Kişisel Verileri, promosyon sonuçlanmadan değiştiremez veya silemezsiniz) bazı bilgileri elde tutmamızın gerekli olabileceğini unutmayın. Kanunen daha uzun bir elde bulundurma süresi gerekli olmadıkça veya buna izin verilmedikçe, Kişisel Verilerinizi işbu Politikada açıklanan amaçları yerine getirmek için gerekli süre boyunca elimizde bulunduracağız.

TRANSFER ONAYI

Biz global bir şirketiz ve farklı ülkelerde veritabanlarımız bulunuyor. Verilerinizi ikamet ettiğiniz ülke dışında bulunan veritabanlarımızdan birine transfer edebiliriz; bu ülkelerin içinde, Kişisel Verileriniz için sizin ülkenizde sağlanan koruma seviyesiyle karşılaştırıldığında yeterli bir koruma seviyesinin sağlanmasını zorunlu kılmayabilecek ülkeler olabilir. Hizmetleri kullanmak suretiyle ya da herhangi bir bilgiyi bize vermek suretiyle, bu bilgilerin, ikamet ettiğiniz veya vatandaşı olduğunuz ülkenin kanunları kadar kapsamlı olmayabilecek gizlilik kanunlarına sahip bir ülkeye transfer edilmesine ve bu ülkede işlenmesine ve depolanmasına onay vermiş oluyorsunuz. Verilerinizin güvenli bir şekilde ve işbu Gizlilik Politikasına uygun olarak muameleye tabi tutulmasını sağlamak için mantıken gerekli tüm tedbirleri alacağız.

VERİLERİN SAKLANMASI

Veriler Kullanıcının talep ettiği hizmeti vermek için gereken süre boyunca ya da işbu belgede açıklanan amaçlara ulaşılması için gereken süre boyunca saklanır, ve daha sonra verileri askıya almasını veya kaldırmasını her zaman Veri Denetleyicisinden isteyebilirsiniz. Hizmete abone olduğunuz zaman, ödeme kartı sektörü veri güvenliği standartlarına uyan üçüncü şahıs hizmet sağlayıcıları kullanarak sizden Finansal Hesap Bilgilerinizi alıyor ve işliyoruz.

ÇOCUKLAR

Hizmetler genel kitleye yönelik olup, 16 yaşından küçük çocuklara yönelik değildir ve bu çocuklar tarafından kullanılamaz. 16 yaşından küçük çocuklardan bilerek bilgi toplamıyor ve Hizmetleri sağlarken 16 yaşından küçük çocukları hedeflemiyoruz. Bir ebeveyn veya vasi çocuğunun bize kendi onayları dışında bilgi verdiğini öğrendiği takdirde aşağıdaki Bize Ulaşın maddesinde belirtilen adresten bizimle temas kurmalıdır. Bu bilgileri mümkün olan en kısa zamanda dosyalarımızdan sileceğiz.

KALİFORNİYA’DA İKAMET EDEN KİŞİLER – GİZLİLİK HAKLARI

İşbu Gizlilik Politikasının diğer bölümlerinde belirtildiği üzere, söz konusu paylaşımı yapmadan önce size bu konuda tercih hakkı (kabul veya ret) tanımadan, Kişisel Verilerinizi üçüncü şahısların Kaliforniya Medeni Kanununun 1798.83 sayılı Maddesinde tanımlanan anlamda doğrudan pazarlama amaçlarına hizmet edecek şekilde üçüncü şahıslarla paylaşmıyoruz.

Kaliforniya’da ikamet ediyorsanız ve bilgilerin üçüncü şahıslarla, onların doğrudan pazarlama amaçlarına hizmet edecek şekilde paylaşılması bağlamında yürüttüğümüz uygulamalarla ve bu konudaki tercih hakkınızla ilgili sorularınız varsa, [email protected] adresinden bizimle temasa geçmenizi rica ediyoruz. Mesajınızın konu kısmına “Kaliforniya’da Gizlilik Hakları” yazmanız ve ayrıca adınızın yanı sıra cadde, şehir, eyalet ve posta kodu şeklinde adresinizi yazmanız gerekmektedir. Mesaj metninde, konunun sizin için geçerli olup olmadığımız belirlememiz için yeterli bilgi veriniz. Telefon, e-posta veya faksla yöneltilen soruları kabul etmeyeceğimizi ve etiketlenmemiş veya düzgün gönderilmemiş veya tam bilgi içermeyen mesajlardan sorumlu olmadığımızı unutmayınız.

DEĞİŞİKLİKLER

İşbu Gizlilik Politikasını değiştirme hakkını saklı tutuyoruz. Bu değişiklikler size e-postayla ya da yeni politikanın Hizmet üzerinde yayınlanması yoluyla size duyurulabilir. O anda geçerli Gizlilik Politikasını öğrenmek için e-postanızı ve  Hizmeti incelemekten sorumlusunuz.

VERİ GÜVENLİĞİ

Kişisel Verilerinizi kaybolma, kötüye kullanım, yetkisiz erişim veya ifşa risklerine karşı korumak amacıyla ticari bakımdan makul güvenlik tedbirlerini uyguluyoruz; bununla birlikte internet üzerinden yapılan hiçbir veri aktarımım %100 güvenli olacağı maalesef garanti edilemez. Dolayısıyla Kişisel Verilerinizi korumaya uğraşırken, bu Verilerin güvenliğini sağlayamayız. Hizmetleri inisiyatif ve risk size ait olmak üzere kullanıyorsunuz ve bize verdiğiniz bilgileri bu şekilde veriyorsunuz. Bizimle kurduğunuz ilişkinin artık güvenli olmadığını düşünmenizi gerektiren bir neden varsa (örneğin bizde açtırdığınız hesabın güvenliğinin tehlikeye girdiğini hissediyorsanız) aşağıda Bize Ulaşın maddesinde belirtilen adrese yazarak sorunu bize derhal bildirmenizi rica ederiz.

BİZE ULAŞIN

İşbu Gizlilik Politikası hakkında sorularınız varsa [email protected] adresinden bizimle bağlantı kurabilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 5 Eylül 2017